søndag 11. desember 2011

12. desember


Edy Poppy:  Sammen.Brudd.
Gyldendal, 2011


Før var det nesten ingen som la merke til ham, som om han ikke fantes. De få som snakket med ham, glemte ham fort etterpå, glemte hva han het og unnlot å inventere ham på fester. Han lagde heller aldri noe vesen av seg. (s. 11)

Sitatet er tatt fra den første novellen “Dungeness” som handler om en ung mann som kastes inn i et forhold til en kvinne som drar han med til det øde stedet Dungeness. En trist historie om ensomhet og drømmen om lykke.

Dette er en samling på 7 noveller om mennesker som ofte lever i en noe trøstesløs tilværelse. Om kjærlighetsforhold som har surnet, om forvridd seksualitet og om folks desperasjon. Fra en kvinnes minner fra sin seksuelle oppvåkning som femtenåring, til en eldre mann med en kone som har forlatt han og kommet tilbake flere ganger.

Novellesamlingen Sammen.Brudd. av Edy Poppy er rå, motbydelig og engasjerende. Poppy er ikke redd for å beskrive de mest horrible ting som om det var hverdagskost. Noen av novellene krever at leseren har en sterk mage. Spennende og direkte noveller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar