torsdag 15. desember 2011

16. desember


Runar Dahle: Der har vi deg, ja
Gyldendal, 2010

Eg pleidde å køyre bil. Eg var sjåføren. Dei kalla meg det, sjåføren. Men ei stund før det jobba eg på eit gjenvinningsanlegg. Temmelig tåpelig namn, egentlig. Ein bosshaug, var det. Det er ikke til å stikke under stolen. (s. 77)

Sitatet er tatt fra novellen “Pakken” om en ung mann som kjører bil for noen tvilsomme pakkemenn. En novelle om å leve på den litt skyggefulle delen av samfunnet, om likegyldighet og om å få øynene opp for hva som skjer rundt en.

Her har vi en samling på 7 noveller om personer som må takle det livet sender deres vei.  Om han som endte med å måtte gå lang vei for å møte taxien. Om han som mistenker at kona har en annen. Om han som blir sendt opp på loftet for å rydde for å holde han vekke fra konas hemmelighet. Og den eldre damen som våkner opp med en fremmed på rommet.

Novellesamlingen Der har vi deg, ja er Runar Dahles debutbok og her er det noen spennende noveller å ta tak i. Noveller om å takle og møte utfordringer som livet kommer med. Språket flyter godt og er til tider svært så poetisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar