fredag 16. desember 2011

17. desember


Karine Nyborg: Ikke rart det kommer kråker
Aschehoug, 2010

    Det ville vært raskere å fly. Mye raskere,. Men om knappe to timer er han framme, i den franske småbyen der sønnens bryllup, av en grunn han ikke har fått med seg, skal stå; og sønnen vil vente på perrongen, slik han selv så mange ganger har stått og ventet i tidligere år, når sønnen kom fra skolen i byen og skulle sitte på hjem fra stasjonen, og hvis han er heldig, er sønnen flinkere til å huske avtaler enn hann selv var. (s. 9)

Sitatet er fra den første novellen “Bryllupet” om en far på vei til sin sønns bryllup, men ting går ikke som planlagt. En historie hvor man kun får små innsyn i anstrengelsene mellom far og sønn, og som har en morsom vri.

Dette er en samling på 11 noveller om personer som på en eller annen måte sliter litt i livet. Fra jenta som gråter uten grunn og gjør noe de færreste kanskje ville ha gjort, til to venner som ikke er så snille mot ei annen jente. Fra mannen som sitter aldri går inn til sin første dag på jobb, til  han som forfølge den blinde jenta helt hjem.

Novellesamlingen Ikke rart det kommer kråker er Karine Nyborgs debutbok. Her får vi intense noveller med overraskelser og spennende vendinger. En del av novellene gir en vond følelse på hovedpersonenes vegne og man er glad man ikke er dem. Et lettfattelig språk som skjuler mye under overflaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar