søndag 18. desember 2011

19. desember


Angela Hagen: Mørk bil bak
Oktober, 2011

Han såg sjølsagt knyttneven som kom mot han, der va heile vitsen. Han såg og at ho hadde tatt av seg gifteringen. Men det han hengte seg mest opp i akkurat no, va skinnsnora rundt handleddet. (s. 9)

Sitatet er fra bokas første novelle “Forandringar” om han som blir helt oppslukt i det han ser som endringer hos kona og lar sjalusien ta litt overhånd. En irriterende bra historie om et ikke så sunt forhold.

Dette er en samling med 9 relativt korte noveller om små ting som vokser seg ut av  sine proposisjoner. Om hun som mener hun ikke kler lue, selv om det er bitende kaldt. Om  det unge kjæresteparet som muligens ikke ender så godt. Om Øystein kommer hjem fra Libanon og føler seg utenfor. Og om Mary som venter på Ingebjørg, fordi de skal se den kongelige dåpen sammen.

Novellesamlingen Mørk bil bak er Angela Hagens debutbok med noveller med flere lag og mye som forblir usagt. Leseren må selv lese mellom linjene. Det ligger en mørkhet over novellesamlingen som både pirrer og gir leseren små gysninger nedover ryggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar