onsdag 21. desember 2011

22. desember


Ari Behn: Talent for lykke
Kolofon, 2011

I ukene etter tok han bakveien opp til huset, unngikk veikrysset på framsiden av hovedbygningen hvor sykkelen lå. Senere kjørte han rett forbi den, svingte inn på tunet og forsøkte så godt det lot seg gjøre ikke å kikke nedover veien. Da det var gått fem uker, våknet han en morgen og syntes det fikk være nok. (s. 9)

Sitatet er hentet fra den første novellen “Alt blir som før” om noe som har hendt med sykkelen i oppkjørselen. Man kan bare ane at noe fælt har skjedd, men ingenting blir sagt rett ut.

Dette er en samling med 20 noveller som handler om søken etter noe annet, etter noe bedre, etter lykken. En mann treffer en mann som kaller seg Torden Snø på sin reise i Nord-Afrika. En gutt slutter skolen og livet sklir ut, men ingen bryr seg. Hun holder en helt spesiell tale i sin kjæres begravelse. To ektepar bytter partnere og komplikasjonene har stor innvirkning på eldste sønnen. To venner  kjører til Sahara og for han ene er det for siste gangen.

Novellesamlingen Talent for lykke av Ari Behn er en blanding av direktehet og det usagte. Her er det både triste, engasjerende, røffe og sterke noveller. Språket flyter godt med nøkternhet og Ari Behns særegenhet. Noveller som griper og forundrer leseren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar