lørdag 10. desember 2011

11. desember


Line Berg : Slik skjer det ikke
Kolon, 2010

Da lyden av de hvinende bremsene er borte og stillheten er det eneste som høres i denne travle gata en lørdag ettermiddag, registrerer du først at kroppen er like hel. Du enser ikke stemmene rundt deg, ropene eller folkene som kommer stormende, du kjenner bare den intense smerten i hofta og er takknemlig for å kjenne dette, et ørlite sekund der trodde du faktisk at det hele skulle være over. (s. 71)

Sitatet er hentet fra tittelnovellen “Slik skjer det ikke” om en ung kvinne som blir påkjørt og vi får en positiv fortsettelse av historien med en brå slutt. En sår historie som hele tiden har en vond undertone til alt avsløres. Melodiøst språk, spesielt på starten av novellen.

Dette er 9 noveller om dramatiske episoder og helt vanlige hverdagshendelser. Et eldre brødrepars faste søndagsmiddag, hvor lillebror oppdager at storebrorens liv har tatt en ny vending. En eldre dame misbruker sitt nye nabopars vennlighet, og en kvinne ønsker noe mer enn den trøtte mannen sin og møter en mann fra nettet.

Novellesamlingen Slik skjer det ikke er debutboka til Line Berg. Novellene skildrer mennesker som verden har stoppet opp for eller gått ifra. Med et kraftfullt og konsist språk serverer Berg historier om livets ubarmhjertigheter som griper leseren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar