fredag 2. desember 2011

2. desember


Erik Meling Sele: Likkisten
Juritzen, 2011

Det var som om hele salen holdt pusten idet illusjonisten klatret over i den lett svaiende kista. Han vinket kjekt da han var kommet seg trygt over i opphenget, og mottok stor applaus. Så lukket han kistelokket.
(s. 230)

Sitatet er fra tittelnovellen “Likkisten“, hvor illusjonisten Bo Grande gjør sitt berømte kistenummer som ingen har avslørt hvordan den gjennomføres. Mot slutten av novellen får man svaret, men kanskje ikke det svaret man regnet med.

Her finner du blant annet en sønn ut hvordan moren forsvant. En orlogskaptein finner en uvanlig måte å betale tilbake gjelden sin (hvis han overlever). Ektefeller som planlegger drap på motparten, men ting blir kludret til. Ei jente som får en spesiell gave fra sin onkel, og en krimnovelleforfatter som prøver og pengepresse en kamerat.

Novellesamlingen Likkisten er Erik Meling Seles debutbok. Krimnovellene forteller om kriminelle handlinger som har blitt utført og avsløres eller handlinger som er i anmarsj. Planer legges, men planene går sjeldent som planlagt. Spenningen holdes oppe og avslutningene er finurlige. God underholdning!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar